welkomswoord

Welkom

Welkom op de website van de Edegemse kajakclub. Ook al ben je misschien helemaal geen kajakker, surf gerust rond en laat je meenemen op de stroming van het web.
Duik gerust onder in ons kajakwereldje via foto’s en video’s. Wat de Ardennen betreft varen wij inderdaad in putje winter, vaak als er op de oever nog sneeuw ligt. En neen, je hoeft niet gek te zijn, hoewel….

Heb je echt belangstelling voor de kajaksport, dan spreken we dezelfde sportieve taal.
Weet dan echter bij voorbaat dat EKC vzw, een zuiver recreatief georiënteerde vereniging is. Dat wij wel een administratieve ondersteuning willen geven aan mensen die competitie  doen, maar hen begeleiden, coachen of trainen, neen dan zit je op een verkeerd adres.
Wil je echter met volle teugen genieten  van water en natuur en dit op een sportieve manier, dan zit je bij ons zeer zeker wél op het juiste spoor. Meestal varen we op stromend water, waarbij “stromend” kan variëren van een sportieve wandeltocht op de Semois tot het bevaren van één of andere bergrivier in binnen- of buitenland. Vlakwatertochten worden echter ook  gepaddeld, zij het minder frequent. Dwars door Brugge langsheen die tallloze  prachtige geveltjes, of een exploratie van het Biesbosch, het is evenzeer ons ding.
Oh ja, als je een krasse tachtiger op een stromende bergbeek ziet, samen paddelend  met een 14 jaar oude jonge dame,  dan is dàt EKC ten voete uit.
Wil je sportief plezier maken, veiligheid daarbij niet uit het oog verliezend , wil je varen  voor, door  en met mekaar, waarbij de ene onvoorwaardelijk in de bres springt voor de andere, dan hebben wij nog wel een plaatsje voor jou op onze ledenlijst.