Boven Lesse, zaterdag 20/1/2018

Boven-Lesse, 80cm
Vaarders: Karlijn, Tiet, Hans (Gekko), Piet en ik (Jenny)
Chauffeur: Ludo

We trekken nogmaals naar de Boven-Lesse, deze heeft een waterstand van 80cm, ietsje minder dan de laatste keer.

Twee dagen eerder heeft het nog goed gestormd, we verwachten dus wat exta hindernissen… Na enkele tientallen meters is het al van dat. Tiet vecht met wat bomen langs rechts en sleurt zichzelf er met wat moeite over. Piet en Hans kiezen een miniscuul driehoekig venstertje langs links. Maar Karlijn en ik kiezen het hazepad langs de kant.

Er liggen beduidend meer obstakels in de vorm van bomen en nadat ik Karlijn heb gewezen over de gevaren er van, is ze iets bedeesder… Ook is de Prijon Canyon niet de beste match voor haar, ze heeft wat moeite met haar lang schip… Eerlijk, chapeau dat ze er mee de Boven-Lesse heeft bedwongen!

Hans moet bij een volgende versperring per se de raad van Tiet in de wind slaan en probeert er toch over te varen. Hij komt in de problemen en moet noodgedwongen uitstappen… Tiet en (wij) stonden er bij en keken er naar… Eigenwijs zijn op de beek, dat kan niet…

We dobberen met z’n allen verder en besluiten dat de Our geen optie zal zijn aangezien dit stuk al vol bomen ligt. Stroomaf geef ik nog een kort side-surf showke in de muil van de krokodil. Al was na 2 minuten de fun er af en hoorde ik mezelf “haal mij er uit” zeggen tegen Tiet. Uiteraard was die al in de buurt om te helpen! Aangezien ik toch wat panikeerde (surfen ging maar achteruit of vooruit sleuren hielp niet), hoorde ik Tiet nog wel maar luisterde niet.. Hupla, ondersteboven dan maar, uitgespoeld en gerold. Alles goed. Al moet ik zeggen dat Hans intussen ook op de oever stond om te helpen. Zijn foutje van eerder dus vergeten en vergeven…

We treffen onze Ludo aan de uitstap en trekken naar het alom bekende cafeetje. Helaas gesloten maar wat verderop vinden we een ander gezellige drankgelegenheid. Daar warmen we op en lessen de dorst met zicht op vallende sneeuw!

IMG_1263

Jenny