6/1/2018 Rur (Duitsland)

Zaterdag 6 januari 2018
Rur (Duitsland) van Kalterherberg tot de wegbrug tussen Monschau en Hammer (waterstand : 69cm)

EN nu met FILM! https://www.youtube.com/watch?v=zFZSxHR4LLc

Dolenthousiaste kajakfielen : Jenny, Hanne, Karlijn, Nathalie, Tiet, Jef, Michel, Piet, Hans, Maarten, Pepe, Grote Peter, ikke
Razend enthousiaste logistieke omkadering : Ludo en Guido

Om 08.15uur ’s morgens bulderden de motoren van 3 wagens ongeduldig ten huize onze voorzitter; een hele rits EKC’ers stond te popelen om te vertrekken richting de Rur, aangevuld met een aantal bevriende vaarders van over het ganse koninkrijk. Bij het bereiken van de N67, ofwel “The highway to hell, let’s shake forever”, weet elke geroutineerde kajakker dat het tijd is om de slaap uit de ogen te vegen en te focussen op wat komen zal : eine Spassabfahrt van een rivier die zijn gelijke niet heeft in ons franstalig landsdeel.

Nieuwigheidje sinds dit jaar op de immer rijkelijk gevulde startparking; een drone in de lucht die het kleurrijk omkleedritueel registreert/analyseert/animeert. Helmen op dus, safety first!!!
Tweede nieuwigheidje : quasi real-time informatie over wat er op het water gaande is via een facebook-groep….wonderbaarlijk, al die nieuwe technologieën, zeker voor iemand die stilletjesaan het cijfer 50 ziet verschijnen aan de horizon.

Drie Koningen zagen we niet, wel veel verwonderde voetgangers, behoorlijk wat listig weggemoffelde rotsblokjes die ons uitdaagden om correcte vaarlijnen te zoeken, flikkerende pretoogjes bij jong en behoorlijk oud, en last but not least heerlijke Schwallen (=zich snel opvolgende golven water volgens de Duitse Van Dale). Na 2u15min varen stonden we op een parking, een 3-tal kilometer stroomafwaarts van het prachtige oude staddeel van Monschau.

Na democratisch overleg, besloten 4 dapperen om nogmaals het gevecht aan te gaan met deze mythische rivier. Ondertussen werden er op de aankomstparking allerlei opdrachtjes verzonnen à la Big Buddy, en nog een vaag brandweerspelletje om het warm te krijgen…..de tientallen Duitse kajakkers die aankwamen op de parking konden hun ogen niet geloven bij het zien van zoveel Vlaamse groepsdynamica.

Ook in Eupen zorgde de nieuwste technologie voor verwondering bij het verzamelen van de troepen in Café “Taxi Elegance”. Het bleek er heerlijk vertoeven met een rijk assortiment aan gerstenat, pruttelende kommen versgemaakte erwtensoep, lekkere hausgemachte Bouletten en een meer dan vriendelijke bediening.

Heerlijk toch, zo’n dagje op het water in goed gezelschap, te midden van indrukwekkende natuur…

Sven