Hoge Lesse 17/12/2017 (van Maissin tot Pont de Barbouillons)

Vaarders: Tiet, Jef, Paul, nieuwe-Dirk, Jenny, eco-Dirk, Sven
Logistiek: Ludo en Guido
Waterstand: 91 cm (minimum 70 cm vereist)

Zondag 17 december was het opnieuw verzamelen geblazen bij Ludo voor een afvaartje in de buurt van de Lesse. Tekende present als immer aanwezige chauffeurs om ons af te zetten: Ludo en Guido en als vaarders: Paul, Jef en Tiet, Jenny, Sven en Dirk (Fluid). Ecodirk zou ons later vervoegen.

Ludo was al danig in de kerstsfeer en had een heuse schaatsbaan voor de deur, Jenny had de nodige Jägermeister in de buurt. Zonder brokken echter naar de instap nabij Maissin (buiten de raclette van Sven langs de kant van de weg misschien), snel de boten afgeladen, omgekleed en na de nodige afspraken de afvaart begonnen.

Alle goeie dingen bestaan uit 3 zoals de hip hip hoera met je verjaardag of de boven-, midden beneden loop van elke Ardense beek of de 3 graden waarbij we telkens varen (onder of boven het vriespunt, dat laat ik in het midden). Zie ook naar de Boven-Lesse met 3 interessantere passages: de Boule d’Or, de Krokodil en dan iets wat achteraan op Jef rijmt…. (de Paul weet je dat haarfijn uit te leggen) en misschien is het (n)iemand opgevallen maar zo waren er in het gezelschap van zondag 17/12 ook 3 Dirken: Tielemans den ‘Tiet’, den EcoDirk en de (ondertussen niet meer zo) nieuwe Dirk die elk op hun manier de afvaart hebben gekruid. Veel keerwatertjes genomen en op techniek gespeeld aan een aantal passages. Verder geen verrassingen: Paul ‘vliegt’ overal door met zijn Prijon, Jef ‘speelt zich’ nog steeds overal door, Jenny als cameraspecialist met beelden vanop het water en Sven zit voortaan in zijn fauteuil te genieten met een glimlach tot achter zijn oren.

We konden de dag heerlijk afsluiten bij EcoDirk in Porcheresse met een traktatie van den Tiet, waarvoor nogmaals dank Tiet alsook voor de begeleiding.

Voor de adepten van statistieken en andere informatie hieronder wat er uit mijn horloge rolde nadien:

KAJAKKEN 17.12.2017 11:22

Hoogte vertrek: 313 m – hoogte aankomst: 238 m – hoogteverschil: 75m

Duur        Afstand   Gem snelheid    Max snelheid    Snelste km    Temp

2:29’28”  9,81 km   3,9 km/h            13,5 km/h          8,4 km/h        3° / 5°

—Dirk (Fluid)—