Archive for January, 2018

Martin Moulin en Salm, zaterdag 27/1/2018

Monday, January 29th, 2018

Hier kom nog een verslagje, alvast de foto’s!

waterstand Martin Moulin = 74 cm

waterstand Salm = 64 cm

Houille en Hulle, zondag 21/1/2018

Monday, January 22nd, 2018

IMG-20180129-WA0003[648]

Het starte op een sneeuwvrijezondagochtend en het was iets warmer dan zondag.

De vaarders van dienst waren Piet, Tiet, Karin, grote Peter en Guido als chauffeur.

We vaarden eerst de Houille, mocht net iets meer water op zijn, maar het varen ging vlot zonder teveel obstakels.

Bij aankomst van de Hulle was er wel wat twijfel, wat te weinig water op het eerste zicht.

Gezocht achter een peilschaal onder de brug, maar geen te vinden.

Uiteindelijk besloten we toch te varen ipv kou te staan lijden.

Onderweg komen we vele dammen tegen en moesten we al eens uitstappen.

Soms kon onze eigen Bever (grote Peter) van dienst ons een handje helpen en konden we onze voeten droog houden. Ook de lage waterstand zorgde er wel eens voor dat we ons op de stenen vast vaarden.

Besluit er was te weinig water op de Hulle en de ardeense bevers hadden zich goed gamuseerd in het bos.

Bij aankomst aan de wagen, was Guido spoorloos. Hij had besloten om een natuurwandeling te maken.

Gelukkig komt hij altijd terug, zonder haast en konden we ons eindelijk opwarmen met droge kleren.

Nadien nog wat nagenieten in een gezellig cafeetje ergens in de buurt.

Grtjs Karin

Boven Lesse, zaterdag 20/1/2018

Sunday, January 21st, 2018

Boven-Lesse, 80cm
Vaarders: Karlijn, Tiet, Hans (Gekko), Piet en ik (Jenny)
Chauffeur: Ludo

We trekken nogmaals naar de Boven-Lesse, deze heeft een waterstand van 80cm, ietsje minder dan de laatste keer.

Twee dagen eerder heeft het nog goed gestormd, we verwachten dus wat exta hindernissen… Na enkele tientallen meters is het al van dat. Tiet vecht met wat bomen langs rechts en sleurt zichzelf er met wat moeite over. Piet en Hans kiezen een miniscuul driehoekig venstertje langs links. Maar Karlijn en ik kiezen het hazepad langs de kant.

Er liggen beduidend meer obstakels in de vorm van bomen en nadat ik Karlijn heb gewezen over de gevaren er van, is ze iets bedeesder… Ook is de Prijon Canyon niet de beste match voor haar, ze heeft wat moeite met haar lang schip… Eerlijk, chapeau dat ze er mee de Boven-Lesse heeft bedwongen!

Hans moet bij een volgende versperring per se de raad van Tiet in de wind slaan en probeert er toch over te varen. Hij komt in de problemen en moet noodgedwongen uitstappen… Tiet en (wij) stonden er bij en keken er naar… Eigenwijs zijn op de beek, dat kan niet…

We dobberen met z’n allen verder en besluiten dat de Our geen optie zal zijn aangezien dit stuk al vol bomen ligt. Stroomaf geef ik nog een kort side-surf showke in de muil van de krokodil. Al was na 2 minuten de fun er af en hoorde ik mezelf “haal mij er uit” zeggen tegen Tiet. Uiteraard was die al in de buurt om te helpen! Aangezien ik toch wat panikeerde (surfen ging maar achteruit of vooruit sleuren hielp niet), hoorde ik Tiet nog wel maar luisterde niet.. Hupla, ondersteboven dan maar, uitgespoeld en gerold. Alles goed. Al moet ik zeggen dat Hans intussen ook op de oever stond om te helpen. Zijn foutje van eerder dus vergeten en vergeven…

We treffen onze Ludo aan de uitstap en trekken naar het alom bekende cafeetje. Helaas gesloten maar wat verderop vinden we een ander gezellige drankgelegenheid. Daar warmen we op en lessen de dorst met zicht op vallende sneeuw!

IMG_1263

Jenny

6/1/2018 Rur (Duitsland)

Saturday, January 13th, 2018

Zaterdag 6 januari 2018
Rur (Duitsland) van Kalterherberg tot de wegbrug tussen Monschau en Hammer (waterstand : 69cm)

EN nu met FILM! https://www.youtube.com/watch?v=zFZSxHR4LLc

Dolenthousiaste kajakfielen : Jenny, Hanne, Karlijn, Nathalie, Tiet, Jef, Michel, Piet, Hans, Maarten, Pepe, Grote Peter, ikke
Razend enthousiaste logistieke omkadering : Ludo en Guido

Om 08.15uur ’s morgens bulderden de motoren van 3 wagens ongeduldig ten huize onze voorzitter; een hele rits EKC’ers stond te popelen om te vertrekken richting de Rur, aangevuld met een aantal bevriende vaarders van over het ganse koninkrijk. Bij het bereiken van de N67, ofwel “The highway to hell, let’s shake forever”, weet elke geroutineerde kajakker dat het tijd is om de slaap uit de ogen te vegen en te focussen op wat komen zal : eine Spassabfahrt van een rivier die zijn gelijke niet heeft in ons franstalig landsdeel.

Nieuwigheidje sinds dit jaar op de immer rijkelijk gevulde startparking; een drone in de lucht die het kleurrijk omkleedritueel registreert/analyseert/animeert. Helmen op dus, safety first!!!
Tweede nieuwigheidje : quasi real-time informatie over wat er op het water gaande is via een facebook-groep….wonderbaarlijk, al die nieuwe technologieën, zeker voor iemand die stilletjesaan het cijfer 50 ziet verschijnen aan de horizon.

Drie Koningen zagen we niet, wel veel verwonderde voetgangers, behoorlijk wat listig weggemoffelde rotsblokjes die ons uitdaagden om correcte vaarlijnen te zoeken, flikkerende pretoogjes bij jong en behoorlijk oud, en last but not least heerlijke Schwallen (=zich snel opvolgende golven water volgens de Duitse Van Dale). Na 2u15min varen stonden we op een parking, een 3-tal kilometer stroomafwaarts van het prachtige oude staddeel van Monschau.

Na democratisch overleg, besloten 4 dapperen om nogmaals het gevecht aan te gaan met deze mythische rivier. Ondertussen werden er op de aankomstparking allerlei opdrachtjes verzonnen à la Big Buddy, en nog een vaag brandweerspelletje om het warm te krijgen…..de tientallen Duitse kajakkers die aankwamen op de parking konden hun ogen niet geloven bij het zien van zoveel Vlaamse groepsdynamica.

Ook in Eupen zorgde de nieuwste technologie voor verwondering bij het verzamelen van de troepen in Café “Taxi Elegance”. Het bleek er heerlijk vertoeven met een rijk assortiment aan gerstenat, pruttelende kommen versgemaakte erwtensoep, lekkere hausgemachte Bouletten en een meer dan vriendelijke bediening.

Heerlijk toch, zo’n dagje op het water in goed gezelschap, te midden van indrukwekkende natuur…

Sven