Archive for October, 2017

Warche 30/9/2017

Sunday, October 1st, 2017

Vaarders: Jenny; (grote) Peter, Tiet, Jef en (eco-)Dirk
Logistiek: Ludo

Miezerig die ochtend en des avonds een flauw zonnetje MAAR waterpret à volonté!

Het enorme vehikel van (grote) Peter (zijn camionette dus) verzekerde  transportvermogen op maat van ‘t gezelschap en al die kajakplastiek (ook prima omkleed ruimte bij dit wat waterachtige weer!)
Ludo hield zowel heen als terug de pk’s van dit monster netjes onder controle en werd daarin door het nieuwe gps systeem ‘Tiet-weet-de-weg-wel” in juiste banen geleid. Straf hoe dien Tiet al die wegeltjes in z’n database weet op te slaan én feilloos weet te produceren, klaar en duidelijk in de onnavolgbare Tiet akoestiek. Ondertussen at Jenny een sandwichke of vijf en toont smartphone ondersteunde beeltenissen van haar recente uitjes in kajak buitenland: straffe madam die volgende week weer in Oostenrijk ‘t water zal doen schuimen! Jef deed er links en rechts een ferme scheut geintjes bovenop, ik herinner mij iets van een gescheurde spier of was het een gespierde (”…”)? Omdat de Jef zo’n toffe peer is en kajakervaring zat heeft werd hem een uniek lidmaatschap bij EKC aangeboden dat hij met plezier in ontvangst nam (ja, ja, de Jef).
Enfin, (grote) Peter en ‘eco-)Dirk keken naar elkaar en zagen dat het goed was: fijn gezelschap, wat doortrapt met ‘n wat lichte hoek af maar allen met een goed hart (en dat telt!). En alzo bolde we heen maar ook veilig weer terug, uiteraard na een met bier verrijkte babbel in een gelegenheid waar ja, ook weer Tiet, ons perfect naar toe loodste.

Ah ja, kajakken deden we ook. Dat was ook plezant.(klik op de foto om te vergroten en nogmaals voor full image dan weer twee maal pijltje terug, nvdr)

Meer water als vorig jaar (’t meer stond vol), het leek mij minder druk (bij de vertrekplaats was er amper een tiental man en één paardenkop). Dit riviertje leent er zich toe om wat dingen uit te proberen. Zoals eskimoteren onder het lage brugje (weet je wel), op ‘t gemak, gecontroleerd (wat niet belemmerde dat er wat plastiek van mijne Dagger werd geplukt door gekartelde-tandjes-brugrand) We hadden de tijd om twee keren te varen. Ideaal leerriviertje. De tweede keer vaarde nog een sympathieke Hasselaar mee (uit de kenniskring van Jenny), jeneverloos, traag van spraak maar goed in form.  ’n Limburger in ‘t gezelschap is OK maar nog meer EKC gevolg ware ook dik OK (smiley).
Warme oproep bij deze: mis dergelijke buitenactiviteiten zo weinig als mogelijk, je weet niet wat je mist. Ben je graag in de natuur, kajak je graag, zit je in een opwaartse leercurve of zit je in in een onderhoudniveau en vertoef je graag in authentiek (steeds recht voor de raap) en divers (je weet wel, vrouwen, mannen, oud, jong, luidruchtig of stiller, enzovoort)  gezelschap, steeds in voor een kwinkslag maar vooral voor plezier en bijstand in respectievelijke goede en kwade kajakmomenten, awel, be there next time!

(eco-) Dirk