Archive for March, 2017

12/3/2017 boven Amblève

Tuesday, March 14th, 2017

Logistiek Master Mind : onze Ludo
Waterratten : Jef, Paul W, Jos, Tiet en ikke
Waterstand : 72cm (wettelijk minimum is 65cm)

Zaterdag 11 maart 2017, omstreeks 12 uur, was er weer een coup de théâtre à la EKC; niet één van de pareltjes van het Lesse-bekken, maar het derogatiestuk van de Amblève zou nog eens bevaren worden. De ArdennenPromotor en al zijn Counselors volgden namelijk sinds de laatste vaardag, zondag 5 maart, tot en met zaterdag 11 maart minutieus de waterstanden op, en na een chatsessie avant la lettre, besloot dit illuster gezelschap dat het héél wijs zou zijn om richting Montenau, in duitstalig België, te rijden. De peilschaal van de Amblève deed dromen van een spectaculaire en sportieve afsluiter van het veel te korte derogatieseizoen.

Een axioma uit het kajakhandboek werd weerom bevestigd :

de gemiddelde leeftijd van je vaargezelschap (60jaar) X het aantal zwembeurten/afvaart (3) = de te rijden afstand in kilometers, in dit geval dus 180km! J

Maar het is zeker en vast de moeite waard om zich 1,5 uur in de auto te zetten; de rivier is een fantastische aanéénsluiting van versnellingen, bochtenwerk, technisch te varen boomwortels en boomstammen, een superbe idyllische omgeving, soms moeilijk te overziene vaarlijnen, enz. Teamwork is dus prioriteit nummer één om iedereen veilig aan de finish te krijgen. Op dit punt gaat de faam van EKC ver tot buiten de landsgrenzen, en na 2,5uur “Spassabfahrt” klokte de ArdennenPromotor af aan de brug van Pont! J En niet dus die van Ligneuville, die we eerst verkeerdelijk zochten.

Een ander axioma, uit datzelfde kajakhandboek werd eveneens bevestigd :

Indien men overhangende takken welig laat tieren in dezelfde passage, dan zullen deze overhangende takken gegarandeerd tijdens elke afvaart voor dezelfde problemen zorgen bij dezelfde onfortuinlijke medevaarders.

En zo geschiedde….net als op 29 december 2011 waren er op één en dezelfde plaats overhangende takken die de team-spirit, de groepscohesie,…..en de kajakuitrusting van een zwemmer op de proef stelden. Ik blijf er bij, net als in mijn toenmalig verslagje, de rivier blijkt duistere krachten te bezitten. (zie http://www.edegemsekajakclub.be/new_site/wordpress/?p=1041 ).

Naar goede gewoonte moesten we weer half Wallonië afschuimen op zoek naar een café dat onze uitgedroogde kelen tevreden kon stellen. Gelukkig hebben we een nieuw, zéér luidruchtig EKC-lid dat zowat elke toog kent in een straal van 263km rondom Lier, en hij leidde ons feilloos naar één van de etablissementen tegenover de Abdij van Staveloo! Geweldig, zo’n dagje varen met 17 graden, und eine herrliche Sonne an der aankomst!

FullSizeRender(1) (2)

Hopelijk wordt de volgende derogatieperiode een beetje natter, hopelijk blijft onze logistieke ploeg even kinderlijk tevreden met slechts een goede trappist voor al het werk dat ze levert, en hopelijk zal iedereen in grote getalen aanwezig zijn vanaf 1 oktober 2017 voor alweer een sprankelend kajakseizoen.

ikke

5/3/2017 midden Lesse

Monday, March 6th, 2017

Aangezien derogaties kantje boordje, keuze voor de midden Lesse, met een 9,5 kube debiet best te varen.

Van de partij: Jenny, Karin, Jules, Tiet, Sven, Pépé, eco Dirk en Guido als chauffeur.