Archive for June, 2016

De Vesder 12/6/2016

Friday, June 17th, 2016

(nog in te voegen: link foto’s)

Logistiek: Ludo en Guido en Jenny

Vaarders: Bart, Jules, Pepe, Richard, Ecodirk, Nieuwe Dirk, Tim, Maarten, Jenny, Kato, den Tiet

Glunderend en nagenietend van deze gezellige dag zet ik me schrap om het verslag te maken, dat zoals gewoonlijk zeer waarheidsgetrouw doch vanuit persoonlijk perspectief weergegeven wordt. Het bevat niets anders dan waarheden, al zullen sommige voorvallen gemaxi – en andere geminimaliseerd worden, afhankelijk van object, subject en situatie.

Het persoonlijk perspectief situeert zich voor de tweede keer dit jaar vanuit de voorste stoel van de topoduo, en dit geheel vrijwillig, met als chauffeur, toeristische gids en life commentator, Den Tiet (ook geheel vrijwillig denk ik).

Rond ons is een allegaartje van bootjes, kleurtjes, leeftijden en stemvolume verzameld, met alvast 1 constante: lachende genietende gezichten. Aanwezig zijn 11 koppen, en aangezien 2 topoduo’s, heeft Tim dit heel snel en foutloos herleid tot 9 boten, want tot 10 tellen, dat kan Tim! (zegt hij zelf toch heel trots).

2 topoduo’s, inderdaad, want we hebben nog eens het genoegen de Jules in ons midden te hebben, die een topteam vormt met Bart, als chauffeur evenwaardig aan den Tiet, zijn kwaliteiten als toeristische gids en life commentator weet alleen de Jules…

De eerste afvaart verliep vlotjes, Juleke is ne keer goed langs binnen en buiten gespoeld (goed dat hij zo een vizier voor zijn helm heeft anders zouden zijn ogen eruit gerold zijn, naar eigen zeggen), en hun boot heeft ook een steen(tje) geraakt. Moest Tim zijn stem niet toevallig op dat moment weerklonken hebben, we hadden ne luide Doef gehoord.

Ook Tiet en ik hebben een top-afvaart gehad, waarbij we, geheel vrijwillig, een stukje achteruit gevaren hebben, en ik ook een enkel keertje ‘Boom’ heb moeten roepen toen het subject plotsklaps op ons af kwam drijven.

Bij aankomst na run 1 begon de zon te schijnen waardoor iedereen, behalve Ecodirk en Jules, de rivier nog eens opzochten. Dus 1 topoduo en 2 man minder, Tim, hoeveel koppen en boten zijn dat dan?

Nieuwe Dirk, alias ‘50 tinten groen’, besloot een demonstratie te geven van hoe je sneller aan de kant zwemt dan je schaduw, je bent triatleet of niet natuurlijk.

En de neusspoeling…die was voor mij deze keer, al zijn mijn ogen ook zonder vizier in hun kassen gebleven.

Jenny en Bart besloten om voor een derde run te gaan, om trukjes met moeilijke namen te gaan uitvoeren. Of ze ook gelukt zijn, weten we niet, want de meerderheid koos voor het terraske van de frituur, om als een echte Belg over voetbal te praten, met een combi van bier en frietjes.

Het was weer een hele fijne en gezellige dag, en logistiek weeral perfect ondersteund, waarvoor dank!

Kato