Archive for March, 2016

Derogatiestuk Westelijke Ourthe, 06 maart 2016, met 46cm op de peilschaal

Tuesday, March 8th, 2016

Vaarders : Jenny, Jules, Paul, Jan V, Jan van Pingo, Tim, Geert, nieuwe Dirk en ikke

Zéér gemotiveerde oeverondersteuning : Ludo en Guido

Naar goede gewoonte viel het mailtje van de Ardennen Promotor ivm het geplande varen van zondag in de postbus op donderdagavond. Er was nog niks concreet, erger nog, er werd verwezen naar een mailtje van vrijdag, omdat het water wispelturig werd!
Ai, dichte onweerswolken pakken zich ogenschijnlijk samen boven het episch centrum van EKC!

Oef!! Het zal de Houille worden, volgens het langverwachte mailtje van vrijdagavond!
En shit, op zaterdag volgde er alweer een mailtje, omstreeks 15uur : het water daalde buiten alle verwachting spectaculair snel in quasi alle bekkens, het was sinds de nacht van vrijdag  op zaterdag al zo goed als overal onder zijn minimum, en dus moest plan W van stal gehaald worden! De Westelijke Ourthe, vanaf Amberloup, moest nog eens uitgedaagd worden, tesamen met het volledige gamma controleurs! Een serieuze streep door de kajak-rekening enerzijds, een opportuniteit anderzijds om vlak voor het afsluiten van het winter-derogatieseizoen nog eens plastic te water te laten.

Wat moeten we vooral onthouden :

-de Jules kwam, vaarde en overwon! Heel de Ourthe-vallei kon genieten van zijn Aaantwàààrpse grappen en grollen! “Ik vuul moa nog altijd daartig tussen m’n oere!” Wat een fenomeen toch!

-sommigen wisselen even snel van boot als ik van onderbroek!

-oeverondersteuner lijkt een knelpuntberoep te zijn!
Verscheidene clubs zijn blijkbaar op zoek naar wat voor EKC de normaalste zaak van de wereld is : gemotiveerde vrijwilligers die vrouw en haard achterlaten op een druilerige zondag, hartje winter, om een veelkleurig gezelschap rond te rijden in een ondergesneeuwd Ardennenlandschap, op zoek naar rivieren met een prikkelend debiet!

-het derde axioma van het kajakhandboek wordt weerom bevestigd : “Hoe onderkoelder de kajakomstandigheden, hoe hartelijker de après-kajak-gesprekken!”

-het derogatiestukje van de Westelijke Ourthe moet op de één of andere manier een mysterieus geheim verhullen, want zowel politie, als boswachters, als allerlei locals stelden alles in het werk dat binnen hun mogelijkheden lag om te verhinderen dat we te water gingen/verder vaarden! De uitbaatster van de camping-taverne bevestigde dat ze evenmin nog haar verhuurboten te water laat, omdat ze de laatste jaren veel “problemen” had!
We voelden ons zo’n beetje als in de film ‘EKC and the kayakkers of the last ark’!
To be continued….

Hopelijk kunnen we volgend weekeinde weer een gezonde, sportieve inspanning leveren, op één van onze Ardense beekjes.

Greetz, ikke