Archive for December, 2015

Derogatiestuk Warche en Amblève op zondag 20 december 2015

Sunday, December 20th, 2015

Vaarsters : Sofie Wouters (nieuw lid, voor de oud-gediende;, dit is de dochter van Paul), Karlijn Van Daele (nieuw lid), Ria, Karin en Lenka.
Slechts 2 mannen durfden zich te meten met zoveel girl-power : Grote Peter en Herman. Een record dus!

Onze twee ’stafmedewerkers’, Ludo en Guido, vervolledigden het bonte gezelschap als bestuurders.

Dit stukje Warche stond tot en met vorig seizoen op de C lijst van het decreet van 2009.
Het was dus tot nu toe in de winter publiekelijk toegankelijk voor iedereen, maar het werd geschrapt voor de gewone sterveling! Het is deze winter enkel nog toegankelijk voor die-hards van kajakclubs voor wie de derogatieregeling telt (KBKV leden dus)

Er stond nog steeds een mooie waterstand, met vrij snel stromend water.
Een vijftal vervaldrempels verhogen het fun-gehalte. Er is zelfs het klassieke, lage Ardennen bruggetje, dat hier wel heel erg laag bleek voor een enkeling. De stalen dwarsbalk bleek van een oerdegelijke kwaliteit, en de helm van de zwemmer gelukkig ook! Een heidens EKC-ritueel werd van onder het stof gehaald, namelijk de ‘booty’! Gelukkig waren de (mijn) botjes nog splinternieuw…

Na een korte pauze aan de samenvloeiing van de Eau Rouge en de Amblève, legde Grote Peter zijn lot in handen van de 5 EKC-dames; zonder ondergetekende vaarde hij verder tot net voorbij de instroom van de Salm, beveiligd door de 5 deernes van EKC!

Voor de notities :

-Warche : legaal minimum=55cm, er stond 70cm, wat (meer dan) ruim voldoende bleek.

-de Amblève : op de schaal van Sethy DGO2) te Trois Ponts 100cm (iets van 19m³) en stroomde vrij snel.

De mooie vaardag werd naar goede traditie afgesloten met een heerlijk Gerstensapje, of iets lichters.

Herman

DSC_0017 DSC_0039