Archive for December, 2014

zaterdag 13 december 2014 Hoegne, vanaf Solwaster

Monday, December 15th, 2014

Waterstand van 75cm aan de Pont de Belleheid (minimum is 56cm)

Gezelschap : Hans en Piet, Jos, de nieuwe Dirk, Carine en ikke

Chauffeur/ambulancier/navette-regelaar/en man met engelengeduld, was onze Ludo! Chapeau, mersiekes.

Hoe flexibel kan een mens zijn?

Een reeds lang geplande afvaart op 14 december wordt op 09 december verzet naar 13 december, het Lesse Bekken wordt uiteindelijk het Vesder Bekken, Houille/Hulle wordt ’s ochtends om 08 uur de Hoegne vanaf Solwaster, en hopelijk nog aansluitend een speed run op de Eau Rouge. Wow, straffe knakkers, die van EKC!

Super waterstand voor een lekkere beek, in winterse omstandigheden (het sneeuwregende de ganse dag vanaf Barchon) met enkele opmerkelijke feiten volgens het hoogtechnologische speeltje van de ‘nieuwe Dirk’ :

Start aan pension  Le Petit Normand, Rue Roquez 47, 4845 Sart-lez-Spa

Aankomst aan Hotel Le Val de Hoegne, Avenue Félix Deblon 1, 4910 Polleur

Afstand 9,74 km, hoogteverschil 130m (instap 365m – uitstap 235m), 2u 12min afvaart, gemiddelde snelheid 4,4 km/u, maximale snelheid 13,9 km/u, snelste km aan 9.4 km/u, watertemperatuur 7°C, luchttemperatuur 2°C.

Slechts 3 hinderlijke bomenversperringen, waarvan één onvermijdelijk was, en die noodgedwongen rollend genomen moest worden zonder de mogelijkheid te verkennen wegens zeer onverwacht EN geen keerwater!! Niet bepaald mijn definitie van veilig, maar bon, als we het helemaal safe willen spelen, kunnen we ons beter omscholen tot biljarters!

Domper op de feestvreugde was een ontwrichte schouder, door een overhangende tak, en dan nog eens een uitstekende steen na deze tak. Die bewuste steen greep dermate gretig naar het peddelblad van onze onfortuinlijke EKC’er, dat de schouderbol er met veel plezier uitfloepte! Brute pech, gelukkig was het maar zaterdag de dertiende!

By the way, zeer aimabele en très accueillante oeverbewoners van de Hoegne!

Een aanrader, dit stukje van de Hoegne.