Archive for September, 2014

Project zeehond 14/9/2014

Monday, September 22nd, 2014

Louis, Sven, Pepe, Kato

link foto\’s

Zowat elke kajakker heeft zo zijn projectje:  een golfke, een piste of een bepaalde ardennenrivier die nog op het verlanglijstje staan…

Ook zeehonden spotten vanuit de kajak kan zo’n projectje zijn.

Elk projectje heeft een projectleider nodig, dit project werd gecoördineerd door Louis, zeevaarder en avonturier.

Als het dan gaat over het spotten van een bepaald dier, dan blijkt dit het best te lukken met het gepaste lokaas. In het geval van Rob de zeehond blijkt dit een kajak te zijn, type: ‘niet echt aangepast voor op zee-achtige wateren’, kleur: vaalroze, inzittende: ‘van het licht gestoorde soort’. Gelukkig had de projectleider dit lokaas voorzien en hebben we meerdere Rob de zeehond mogen aanschouwen.

Het was een leuke tocht (het benoemen van technische specificaties zou me te ver leiden), al mocht de pauze, op een zandplaat in een heerlijke septemberzon met een licht briesje, er ook wel zijn. In de terugtocht moesten we nog even onze meerdere erkennen in een gigantisch vrachtschip, naar het schijnt de via internet bestelde schoenen van de zoon van Sven bevattend (nee toeval bestaat niet!).

Toen een van ons (ik) het even moeilijk had op het einde (reden: wind tegen/dorst/onvoldoende getraind?) was er gelukkig de tot peptalkverantwoordelijke omgeschoolde ardennenpromotor die er met 1 gerichte zin de moed weer kon inbrengen (‘Denk aan het terraske dat we seffes gaan doen’)

En ik moet toegeven, zowel de peptalk als het pintje achteraf hebben geholpen.

Het was een fijne uitstap, voor herhaling vatbaar!

Met dank aan:
-Louis, navigator-organisator
-Sven, chauffeur-communicatie-lokaas
-De weergoden
-Rob de zeehond
-Het spreekwoord ‘derde keer goede keer’

Kato