Archive for June, 2014

kajakpiste Metz 7-8 juni 2014, oftewel: verslag van een banale uitstap*

Friday, June 13th, 2014

link foto\’s en filmpjes

en nog meer foto\’s en filmpjes

telefonist en baantjes regelaar: Sven

chauffeurs: Sven en Jos

vervoer: wagen met remorque (Ria) en een rijdend restaurant (Jos)

bende amateurs*: Sven, Ria, Ecodirk, Jos, Kato

locatie: piste Metz

slaapplaats: kajakclub Metz, aan een zeer redelijk tarief

Zaterdagmorgen vertrokken we met een plan, zorgvuldig uitgedacht en uitgezocht en uit getelefoneerd door onze baantjes regelaar: zaterdagnamiddag piste Metz en ons zondag verplaatsen naar Epinal.

Wat ik me nog herinner van ons vorige bezoek aan Metz is dat je pas zeker bent dat de schuif open gaat als je ze ook effectief open ziet. Ook nu was het even bang afwachten, maar de kajakgoden waren ons goed gezind, ze hadden dan ook al moeilijk genoeg gedaan in de voorbereiding van het weekend.

Dus konden we op pad voor de opwarming (oververhitting) van 10 minuutjes vlak water peddelen van de kajakclub van Metz richting baantje.

Dat begint met een slide, (of misschien ietsje woeliger, maar in het kader van verrassingseffect hoef je dit niet tegen je medevaarders te zeggen :-) ) en heeft voor iets wat wils: rustig afvaren, beetje spelen, rollen oefenen, zwemskills verfijnen…genoeg voor een aantal uurtjes kajakplezier dus.

Bij de laatste run besloot de peddel van Sven zich te verstoppen tussen een paar stenen, wat leidde tot een stevige zoektocht en enkele spannende momenten… maar toen Sven uiteindelijk bij de juiste stenen begon te zoeken was hij (relatief) snel gevonden.

Na deze fijne peddelnamiddag konden we ons tentje opslaan en aanschuiven bij restaurant Chez Jos, gekend om zijn groentjes vers uit den hof. Voor het dessert trokken we op verkenning in Metz centrum, voor het beloofde terrasje en ijsje…Gezellige en mooie stad trouwens!

We konden gaan slapen met het nieuws dat de schuif de volgende dag misschien uitzonderlijk nog eens open zou gaan, maar die zekerheid zou er, inderdaad, maar zijn tegen dan. Zondag kregen we dan bevestiging, en hoefden dus de verplaatsing naar Epinal niet te maken, waar trouwens weinig water zou zijn.

Na weer evenveel kajakfun konden we zeer tevreden huiswaarts keren, met als algemene conclusie: ‘dit moeten we vaker doen’.

*uitspraken van Ecodirk, lichtelijk uit de context getrokken

Kato