Archive for June, 2013

Kidz-weekeinde te Amiens op 25 mei 2013

Sunday, June 2nd, 2013

Stoere vaarders : Jolan (12 jaar) en Silas (14 jaar)

Oude en versleten papa’s :  Tim en Sven (leeftijd moet een geheim blijven)

 Helemaal zoals een ongeschreven kajak-wet het dicteert, verliep het vertrek weerom niet zonder slag of stoot. De ‘zwarte engeltjes’ haalden het onderste uit de kan om een vlot vertrek te verhinderen : er waren de klassieke afzeggingen, er waren onvoorziene omstandigheden, nummerplaten waren verkeerd of pasten niet, aanhangwagen-stekkers bleken anders dan die van onze bolide, er moest in extremis nog Duvel gekocht worden voor onze man ter plekke, enzovoort. Vrijdagavond, omstreeks 20 uur, konden we dan eindelijk op de startknop van de TomTom duwen.
Het had bovendien de vorige dagen behoorlijk geregend, en de temperaturen kon men al evenmin betitelen als ‘aangenaam, zomers, …’ Samen met onze bevestiging van ons logement, een centre de jeunesse gelegen op 10m van de waterkant en tussen de club de kayak van Picquigny en Le Comité Départemental de la Somme, kwam ook een soort van avertissement de méteo!!
“Salut, 
 Pas de problème pour l’usine. Vous allez vous geler quand même car les températures sont basses et le temps est particulièrement pourri……par contre il y a beaucoup d’eau et gros courant (il pleut tellement….)”
Geweldig, het brave regionale pistje kreeg zowaar ‘extreme’ allures. Het stress-gehalte bij de jongens steeg exponentieel, want ze herinnerden zich maar al te goed de ’startduik’ die we vorig jaar moesten nemen ter hoogte van de eerste barrage. Die ’startduik’ was helemaal overspoeld, en er restten twee opties : overdragen, of al eskimoterend onder het beton.
Yiiihhhhààààààààààà.
Een greep uit de activiteiten : kamperen in een oud gebouw temidden van jeugdhuis-meubilair en kajak/raftingmateriaal, buske stamp, genieten van het zonnetje, contacten leggen voor zeekajak in de baai van de Somme, voetballen,….oh ja, bijna vergeten, ongeveer 3uur varen/oefenen/relaxen op het water, met als kers op de taart enkele reddingsoefeningen met de werpzakken. Het onvermoeibaar jong geweld vond er als afsluiter niks beter op dan de piste helemaal af te zwemmen, slalommend tussen de locals!! On se rappellera d’EKC!!
We mogen overal meer dan 2 keer komen….hihihihiiiii.

Conclusie
:
MeteoFrance schiet zwaar tekort! Ondanks voorspelde aanhoudende regen met slechts 12 graden, hadden we een perfecte, zonnige dag met ongeveer 20 graden. Men moet steeds ter plekke gaan, weliswaar met een plan B en C in het achterhoofd. We love it when a plan comes together.