Archive for October, 2012

Deelnemers : Jules, Louis, Richard, Lillian, Karin en ondergetekende

Logistiek verantwoordelijke : onze Guido

foto’s link

Op donderdag 27 september kwam eindelijk het verlossende mailtje van onze wandelende kajak-database, den Herman;

“dank zij de neerslag van de laatste dagen in de regio Butchenbach, kan er zaterdag dan toch geturbineerd worden:

zaterdag 29 september   van 13 tot 16 uur, 6 à 7 m³.

(de turbinage op zondag is minder geschikt voor ons, recreanten,  gezien deze in eerste instantie bedoeld is voor de cometitie-afdalingen  en het tijdsframe niet zoveel mogelijkheid geeft om er ook nog recreatief te varen)”

Yiiihààààà, eindelijk nog eens bootje en peddel nat maken in eigen land!

De Warche staat traditiegetrouw op het programma het laatste weekeinde van de maand september, en kan voor de recreatieve wildwater-vaarder zowat beschouwd worden als de aftrap van het kajak-winterseizoen.

Alvorens koning winter zijn winterdeken uitspreidt, is de afvaart van de Warche het uitgelezen moment om opnieuw gepast te leren inspelen op lage tot zéér lage bruggen, overhangende takken en bomen, prikkeldraad, netelige situaties en netelige oevers, enz.

Een wereld van verschil met bulderende stortbeken in de Alpen, waar je in keerwaters gesmeten wordt (soms zelfs zonder het zelf te willen), en waar je in ijskoud water vaart terwijl de omgevingstemperatuur net niet tropisch is. Waar je af en toe eens eskimoteert in het verfrissende water om de body-core-temperature binnen de marge te houden.

Maar de Duitstalige regio vlakbij Bütgenbach bezit dan weer andere charmes, die peddelend op het water nog eens extra in de verf gezet worden. Prachtig verkleurende bomen, een aangenaam herfstzonnetje, een mooie deerne van een andere kajakclub die voorbij flitst in een afdaler, verraderlijk zuigende vervalletjes, een mannenkoor op de rechteroever dat luidkeels “What shall we do with the drunken sailor” zingt. Jules, een gewezen stoere zeebonk, werd er helemaal warm van, en begon uit volle borst mee te zingen. Respect, zoveel energie nog op zijn gezegende leeftijd. Ongeacht de soms zeer barre weersomstandigheden, hij is steeds op het appèl.

Mij zie je nog terug in diese wunderschöne Ecke von unserem Belgienlandje.

Sven