Archive for September, 2012

Kidz-kajak op de oefenpiste van Picquigny (Amiens) op vrijdag 24 augustus 2012

Saturday, September 1st, 2012

foto’s link

Zoals bij elke kidz-activiteit waren de weersgoden ons weerom bijzonder gunstig gestemd. Een stralend zonnetje wanneer we ze konden gebruiken (na een zwempartij en tijdens het middageten), heerlijk warm Lomme-water, temperaturen van om en bij de 25 Franse graden.
Qu’est-ce qu’un homme veut plus……….wat wil een mens nog meer???
Reeds op donderdagavond 23 augustus waren Tim en zijn zoon Jolan (12 jaar), Alain (een toekomstig ex-lid??) zonder nageslacht, Sven en zijn zoon Silas (13 jaar) ter plekke.
De camping municipal had een wel heel leuke, maar zeer rudimentaire chalet op een uitermate rustig plekje “pour les kayakists”. De uitgelezen locatie voor een ridderachtig sluipspel, waarbij het er op aan kwam zich in de vele schaduwen te verplaatsen, het gezicht in de grond gedrukt. Wie als eerste een platgedrukt blikje Jupiler vond in een straal van maximum 5 meter rond de kajaktrailer, verwierf het recht 5 minuten langer op te blijven! Hilarisch, maar de ideale manier om een kajaktrailer van binnen en van buiten te leren kennen.
Op vrijdag 24 augustus vervoegden Ria en Sam (14 jaar) nog de voorhoede bij de lokale kajakclub, wier infrastructuur vlak naast het slalomparcours gelegen is. Dit parcours is dusdanig opgevat dat rustige en moeilijkere stukken (maximum WWII) elkaar afwisselen, en dat je na ongeveer een dertigtal minuten opnieuw de start voorbij vaart. Echt op maat gesneden van ons jong geweld die maar wat graag van op hoogte in het water springen, zich laten drijven, eens stoppen om te fikfakken, in ondiep water hun eskimorol proberen te verbeteren,….
De tijd ontbrak zelfs om als Tarzan van boom naar boom te slingeren, en om eens in stromend water aan een werplijn te hangen. Ondanks een pikant vervalletje, werd er buiten alle verwachting zeer weinig gezwommen, en is het kajakvertrouwen weeral enorm toegenomen.

Sven