Archive for August, 2012

Warche 19 augustus 2012

Thursday, August 30th, 2012

De Warche, van Bütgenbach tot de Lac de RobertvilleChauffeur was onze Ludo,
en op het water: Kato, Pepe, Filip, ikke, Herman, Grote Peter, Shanice, Richard en LilianeDe weersvoorspelling voor zondag 19 augustus 2012 luidde als volgt :
“Ook zondag krijgen we zonnig weer bij tropische maxima van 33 tot 38 graden. Er staat een zwakke tot matige wind tussen zuidoost en zuid. In de namiddag kan een zeebries voor verkoeling zorgen aan de kust. Zondagavond is er vooral over het westen van het land kans op een lokaal warmteonweer.”
Bron : het weerbericht van het Nieuwsblad van zaterdag 18 augustus 2012
Wat niet voorspeld was, waren de eindeloze verkeerswerken, en de vele ongelukken die ons leken te achtervolgen. En dat na de op één na warmste nacht sinds de metingen door het KMI. Het was een lange verplaatsing voor eerder kort kajakplezier, maar de unieke combinatie van prachtig zomerweer en warm rivierwater in ons Belgenlandje deed ons bijzonder snel de bitter smakende verkeersellende vergeten.
Toch wel één waarschuwing voor de durfals die deze rivier willen bedwingen : aan het enige, minuscule bruggetje dat het traject rijk is, is er onzichtbare paddle-lijm aangebracht.
De riviergeesten die reeds sinds mensenheugenis rond dit bruggetje huizen, rukken paddles uit de handen van nietsvermoedende, recreatieve kajakkers, en smijten ze met veel leedvermaak tegen de lijm. De naïeveling die deze passerelle zonder veel respect nadert, wordt voor de keuze gesteld : ofwel ontwricht men één of beide schouders, ofwel zwemt men onder de brug terwijl de paddle laconiek dwars op de stroming blijft steken. En er slechts met enige moeite en teamwork verwijderd kan worden!
Aan jullie om te raden wat Sven’s keuze was!!
Voor al de anderen die ‘die Brücke’ met respect naderden, had het kronkelige parcours een veelvoud aan verrassingen in petto gaande van schaars geklede badgasten, tot rechts inhalende kajakkers in afdalers, tot kleine zuigende vervalletjes, ….

Die Warche hat wirklich für alle was im Petto……

 Sven