Archive for February, 2011

Weekend 22-23/01: Eifel & Monchau

Saturday, February 5th, 2011

Tim; Philip (nieuw lid); Richard en Lilian mochten genieten van de gastvrijheid van familie Haas in Haus Am Sonnenhang in Landkern (Duitsland). Spijtig dat de medeorganisator Sven forfait moest geven! Koen vervoegde ons tijdens de 2 kajakdagen.

1° Dag: Lieser De waterstand was nog voldoende ,maar zakte stilletjesaan naar “grenswaarde”!! Dat maakte van de Lieser een mooi, maar “licht” riviertje. Tim geloofde zijn ogen niet …was dit de rivier waar ze enkele weken geleden 5 uren op gezet hadden??? Iedereen vaarde mee…lekker fris!! Zonder handschoenen bijna niet doenbaar (hé Tim). Als je dan bij’t uitstappen in’t water valt, zit de 1° kajakdag voor Philip er ook op.

link foto’s:
https://picasaweb.google.com/107512276019412731385/KajakEifelJan2011?feat=email#

Klein Kyll  Iets “spannender” dan maar??? Philip en Lilian speelden chauffeur. De 3 moedigen waagden zich aan een smaller en zwaarder stuk cfr. de foto’s. Het was donker wanneer ze hun droge kleren konden aandoen! Deze keer  zonder kou, want ze hadden “serieus” moeten werken op een hindernispiste met lage waterstand.

link foto’s:
https://picasaweb.google.com/107512276019412731385/KajakEifelKleineKyllJan2011?feat=email#

’s Avonds een lekkere “douche”, wijntje en een lekkere maaltijd bereid door Tim. Wat wil je nog meer???

2° Dag: Ruhr Wegens de geringe waterstand werd er beslist via Monchau terug te rijden. Na een “toeristische” route in een “winterse omgeving” en  met veel vragen en zoeken, hadden we eindelijk de in- en uistapplaatsen  gevonden.We misten Ludo en Herman om ons de weg te wijzen. Lilian speelde chauffeur, dat maakte dat ze snel achter elkaar toch ook de 2° rivier de Perlbach konden bevaren. De aankomst in Monschau was spectaculair: een waterval en een schuine schuif richting kaaimuur!! Het was weer donker als ze zich moesten omkleden…maar ze hadden genoten: en dat is het belangrijkste!

link foto’s:
https://picasaweb.google.com/107512276019412731385/KajakMonchauJan2011?feat=email#

Het was een leuk, maar fris weekend. Lieser en Ruhr, Perlbach zijn zeker aanraders om na ons kort “Belgisch winterseizoen”, bv. om in de lente (na regenval ), te bevaren. Monchau is doenbaar voor één dag. De Eifel is  verder,maar biedt wel mogelijkheden voor meerdere niveaus!

Bedankt Tim en Sven voor de organisatie.

Zondag 16/01 Wamme en boven-L’Homme

Saturday, February 5th, 2011

Na een week skiën, wilden we toch nog eens graag kajakken! Er was “veel” water en temperatuur prima.

Samen met Pit &vriend; groep kajakkers uit Mol; Tim;Pieter;Richard en Lilian trokken we naar de Wamme! Normaal weinig bevaarbaar wegens “veel water nodig”. Maar moest toch eens “gedaan” worden!! Lilian mee op dit gemakkelijk riviertje. De moeilijkheden waren de omgewaaide bomen en andere hindernissen!! Lilian heeft  er nog steeds een souvenir :een “ontwrichte duim”.

Als 2° rivier de l’ Homme. De inleg was ver boven Poix- St-Hubert. Piet bleef maar doorrijden!! Lilian bleef wijselijk “chauffeur” spelen . Bij aankomst in Mirwart was iedereen enthousiast , allen met een “big” smile,niettegenstaande er sommigen toch een duikje hadden genomen in het frisse water!!

Nog bedankt Piet voor de begeleiding.

link naar foto’s:
https://picasaweb.google.com/107512276019412731385/KajakLHommeJan2011?feat=email#