Archive for January, 2011

Salm 23 januari 2011

Monday, January 24th, 2011

Deelnemers: Ria, Kato, Veronique, Chanise, Peter, Pépé, Jules, Paul, Jos, Louis, Guido, Dirk én Ludo die onze pendel verzorgde.

Waterstand: 65 cm peilschaal Trois-Ponts.

Het was weeral een tijdje geleden dat ik nog eens een Ardennenbeek kon varen (zoals voor velen in dit gezelschap denk ik). Ik zag er naar uit en eindelijk was het dan zo ver. De Salm had nog voldoende water en is ideaal om terug de draad op te pakken. De Salm biedt immers naar ieders kunnen voldoende uitdagingen zodat elkeen wel aan zijn/haar trekken kan komen.

(klik op foto om te vergroten)

Voor Kato, nieuw clublid, was het haar eerste wildbeek in de Ardennen, zij vaarde met veel vertrouwen; keerwaters nemen, traverseren en golfjes pakken, alles liep op wieltjes! ( haar kajakervaringen in ‘t buitenland renderen!)
101128 050
Ook Veronique had er weerom pret in en kon van de keerwaters geen genoeg krijgen.
101128 044
 Ria, na lange tijd geen wildwater meer gevaren te hebben, heeft haar vaarskils duidelijk niet verleerd.
101128 037
En onze vierde “dame” Chanise slaat zich overal door en neemt er graag een zwempartijtje bij (ook een belangrijke kajakvaardigheid trouwens!).
101128 054
Nog een primeur: voor Jos was het de eerste gelegenheid om met zijn nieuwe Prijon Hercules te varen, duidelijk met genoegen en vertrouwen – dat zit goed!
101128 062
Sommmigen hielden het bij één afdaling, sommigen namen nog een tweede “run” met enkele sneeuwvlokjes als toetje. Dan was mijn kaars wel uit, ik ben steeds verrast dat kajakken toch wel de nodige energie pakt, de buitenlucht en ‘t koude water zal daar wel voor iets tussen zitten maar een goeie basisconditie is ongetwijfed nuttig én ook een troef om er ten volle plezier aan te beleven.

MEER FOTO’S van de dag: klik hier

(en klik vervolgens op de foto om te vergoten en voort te scrollen)

Dirk V.

Impressie VRESSE bij hoogwater!

Sunday, January 16th, 2011

Van Olivier De Buck via Piet Coussens.
De foto’s en voorafgaande commentaar spreken voor zich!
(KLIK OP DE FOTO’s voor grotere weergave)

vresse 2011

08 Vresse, rappel aan wegbrug07 Vresse, net voor wegbrug rappel06 Vresse, peilschaalbrug stroomafwaarts05 Vresse, peilschaalbrug stroomopwaarts04 Vresse, Hotel Eauxvives brug 2 + 303 Vresse, Hotel Eauxvives brug 1 + 202 Vresse, bovenstuk boom01 Vresse, bovenstuk